Хасково

Инициативата „Туризъм за всички“ в подкрепа на хората с увреждания

Сдружение „Клуб на инвалидите с физически увреждания“ в Хасково и Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ се ангажираха в изграждане на трансгранична мрежа за достъпен туризъм.

Техен партньор е Асоциацията на хората с увреждания в град Къркларели, Турция. Инициативата е финансирана по Програма ИНТЕРРЕГ за трансгранично сътрудничество България – Турция .

Целта на проекта е подпомагане развитието на устойчив туризъм чрез общи трансгранични дейности, укрепване насътрудничество в областта на туризма чрез по-добро планиране и справяне с нуждите на хората с увреждания. Акцент е намаляване на бариерите пред хората със специфични нужди и предоставяне на възможност те да посещават различни туристически дестинации.

Предстои организиране на семинар „Достъпен туризъм за всички“. Това ще бъде тема и на обучение за предлагащите туристически услуги. В общините Хасково и Къркларели ще бъде проучена достъпността на природни, исторически и културни забележителности. За насърчаване на туризма ще бъдат използвани и нови технологии, улесняващи хората с увреждания. Всички дейности са подчинени на идеята, че инвестирането за достъпна среда в сферата на туризма носи икономически ползи, спомага за подобряване социалното приобщаване и качеството на живот.

Проектът е на стойност 91 667 евро и е с продължителност 15 месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button