Регион

Свиленградските доброволци заслужиха национални награди

Доброволно формирование „Свиленград“ към общината беше отличено с две награди в ежегодния конкурс „Пожарникар на годината“, организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Националната асоциация на доброволците в Република България, съобщават от кметството.

В категория „Доброволно формирование на годината“ свиленградските доброволци бяха определени като вторите най-добри в България. Те бяха оценени от комисия с председател инж. Иван Видоловски – учредител и първи председател на НАДРБ, и членове – представители на НСОРБ, ръководители на най-активните доброволни формирования в страната и ръководители на спасителни отряди и клубове. Доброволно формирование „Свиленград“ се нареди сред най-големите в страната – първенците от „Столична община“ и „Пловдив 112“, които са на трето място. Свиленградчани са отличени за активното си участие в потушаването на огромните по площ пожари на територията на общината през лятото на 2020 година.

Доброволци

В категорията „Овациите на публиката“, в която победителят се определя чрез гласуване на фейсбук страницата на НАДРБ, с 331 гласа ДФ „Свиленград“ се нареди на трето място, след ДФ „Пловдив 112“ с 834 гласа и ДФ „Павликени“ с 486 гласа.

Признание за община Свиленград в същия конкурс са също и номинациите на кмета арх. Анастас Карчев и секретаря на общината Надя Пеева в категория „Личност на годината“ заради техния цялостен принос за подпомагане дейността на доброволците в община Свиленград и активно участие в действията по потушаване на големите пожари от 2020 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button