Хасково

Обучиха медиците по училищата за започващото масово тестване в Хасковско

Медицинските лица в училищата са преминали обучение за извършване на масовото тестване за коронавирус на педагогическия и непедагогическия персонал, съобщават от областния оперативен щаб.

Както Haskovo.info писа, доброволното тестване започва от 25 януари и ще продължи до 3 февруари. То ще се извърши с антигенни тестове, които се доставят по училищата. Става въпрос за 3 199 теста – 2 362 са за учителите, а останалите са за помощния персонал. Тестове ще се правят във всички 77 училища в региона. Там, където няма медицинско лице, организацията по провеждане на тестовете ще се осъществява от общините.

Масовото тестване цели да се намали възможността за предаване на инфекцията от COVID-19 в училищната среда, както и да се направи моментна снимка на реалното разпространение на вируса сред населението, допълват от щаба.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
реформи
реформи
23.01.2021 14:58 14:58

Мандатност на директорките на училища! Не може разни болни женици от село да дерибействат години наред и да издевателстват над хората. За всички, които убиха и погребаха със думите си и деянията си – да лежат в затвора! Какъв е този вечен пост – директорка на училище! Къде другаде го има това? Мандатност и само при една нередност или знак за тормоз – вънка и забрана да работят в системата на образованието! Със злобни кучки – образование не се прави!

Back to top button