Хасково

Тестват по училищата в Хасковско, първите 12 в „Климент Охридски“ са отрицателни

Масовото тестване за коронавирус на педагогическия и непедагогическия персонал започна тази сутрин в училищата в Хасковска област.

Първите 12, които преминаха през антигенните тестове в хасковското училище „Св. Климент Охридски“ са отрицателни за заразата. Манипулацията се извършва от медицинската сестра в училището Ани Радева.

Сред първите, които се тестваха, беше директорът на училището Гинка Райчева. Тя каза, че като педагог се доверява на медицинските професионалисти, които искат с тестовете да направят моментна картина за разпространението на заразата в училищата. Общо 57 могат да се тестват в „Св. Климент Охридски“. Някои обаче няма да го сторят. Сред тях са такива, които са преболедували COVID-19 и имат антитела. Според Райчева по-удачно щяло да бъда ако с антигенните тестове се направят и такива за антитела, за да е по-пълна информацията. Директорът каза, че засега е решила да не се ваксинира, защото не може да избере някоя от ваксините, които вече са в страната.

Учителката Симона Василева също се тества и призова колегите си да го сторят. По нейните думи това е отговорното поведение, защото се работи с деца. Тя също засега не иска да се имунизира, защото няма достатъчно информации за ваксините.

Haskovo.info припомня, че доброволното тестване по училищата в Хасковска област ще продължи до 3 февруари. За целта от РЗИ са осигурили необходимите 3 199 теста.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button