Хасково

Дават на РДНСК да провери незаконния водопровод в „Република“

За незаконното строителство на водопровод и канализация на улица „Ятак“ в хасковския квартал „Република“ вече е сигнализирана Регионалната дирекция за национален строителен контрол, съобщават от общината.

Haskovo.info припомня, че снощи екипи на общината, ВиК и полицията установиха нерегламентираното прокарване на тръба в квартала. От кметството са извършили проверка, която е установила, че за въпросното строителство няма никакви редовни документи, както и опит за нерегламентирано присъединяване към мрежата. За да стане това има процедура. Тя включва проектиране, представяне на документи в община Хасково и издаване на разрешително, допълват от кметството.

Към този момент тази процедура не е спазена, а след констатацията на незаконното строителство е и неприложима. Санкционирането на незаконното строителство ще бъде направено от държавата, защото е от трета категория, което е в правомощията на РДНСК – Хасково. Дирекцията ще извърши проверка и ще наложи санкции, посочват от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button