Хасково

Двама учители са сред 23 новозаразени в Хасковско, третокласници са под карантина

23 нови случая на коронавирус са регистрирани в Хасковска област, един е починал, а 119 са оздравели, съобщават от областния оперативен щаб.

13 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 4, Свиленград – 2, Тополовград – 1, Минерални бани – 2, Стамболово – 1. Починал е мъж на 46 години от община Хасково, диагностицирана на 20 януари.

Трима са положителни от започналото вчера тестване по училищата в Хасковска област. Това са гимназиален учител в Хасково, който преподава онлайн, учител от хасковското НУ „Г. С. Раковски“, преподавал на 3 клас, от който под карантина се поставят 8 деца, има и един заразен от непедагогическия персонал от община Димитровград, който не е бил на работа от 20 януари. И тримата положителни са поставени под карантина.

Вчера са направени общо 768 теста по училищата. Изследвани са 549 преподаватели и 219 души помощен персонал от 29 училища в областта.

4 442 са потвърдените случаи на заразата в Хасковска област от началото на пандемията. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 93. На домашно лечение са 846 души, починали са 281, а оздравелите са 3 222.

Един от установените случаи, съобщени през изминалите дни, е прехвърлен по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

772 са новозаразените в страната при направени 13 540 теста. 60 са починали, а оздравелите са 1 059. 2 822 са настанени в болница, като 279 са в интензивни отделения. 655 са ваксинирани и са общо 26 798.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
йени
йени
26.01.2021 19:15 19:15

Даже малко са болните! На фона на неадекватни директорки тръгнали всеки ден да привикват учители по училищата – това е нищо. Някои селянки хем ги сърби, хем ги боли! Не щат да си седят в къщи, щото там не могат да командват и да крещят! Няма кой да им лиже задника! От ранни зори търчат да си седнат в стола! И като луди бълват купища документи – това директорките на училища някакъв вид законотворци ли са! Защо е тази епидечимна обстановка, като учителите са всеки ден в училище! Като не ви изнася да сте директорки, си взимайте злобните мутри и изчезвайте! Един директор на училище трябва на първо място да умее да се отнася с уважение към хората си, да комуникира по човешки начин, да бъде обективен в преценката си, а не да толерира разни пикли и пикльовци, нечии протежете и лични дружки!

пазете се от вампирки
пазете се от вампирки
26.01.2021 19:24 19:24

Eнeргийнитe вaмпири ca хoрa, кoитo (чecтo нaрoчнo) изтoчвaт вaшaтa eмoциoнaлнa eнeргия. Тe ce хрaнят c вaшeтo жeлaниe дa ги cлушaтe и дa ce подчинявате, злоупотребяват с възпитанието и добрата ви култура, ocтaвяйки ви измъчeни и дeпрecирaни.
Човек трябвa дa ce нaучи дa рaзпoзнaвa и рeaгирa нa тoвa тoкcичнo пoвeдeниe, което води до cилeн eмoциoнaлeн и физичecки cтрec.
Кaквo издaвa eнeргийния вaмпир?
Нaй-вaжнaтa хaрaктeриcтикa нa тeзи хoрa e, чe тe нe oбичaт дa пoeмaт лична oтгoвoрнocт. Енeргийнитe вaмпири приемат, че винаги са прави, не носят вина за нищо, никога не приемат чуждо мнение и се отричат лесно от думите си!
Тe мoгaт дa ce измъквaт нeуceтнo oт нeприятнocти, кoгaтo възникнaт прoблeми;
Хитри ca и мoгaт дa прeхвърлят рeшaвaнeтo нa прoблeми нa някoй друг в пoчти вcякa cитуaция;
Никoгa нe признaвaт винa зa рoлятa cи в рaзнoглacия или прoблeми. Чecтo ocтaвaт чувcтвo зa винa у oкoлнитe;
Винaги ca зaмeceни в някaквa дрaмa или интрига, често проявяват жестоко си чувство за хумор и си позволяват да усмиват и злепоставят хора – но винаги под тях в йерархията! ;
Нe oбичaт дa cпoдeлят внимaниeтo нa oкoлнитe c друг. Тoвa e eднa oт мнoгoтo им нaрциcтични хaрaктeриcтики;
Нe ce oпитвaт дa cпoдeлят иcтинcкoтo щacтиe нa друг чoвeк, a прeдпoчитaт дa дърпaт пoлoжитeлнaтa му eнeргия към ceбe cи;

Вампирка - негеамотна женица.
Вампирка - негеамотна женица.
26.01.2021 19:39 19:39

Защо, текстът не отговаря на поставеното заглавие? Извинявам се, защото зададох реторичен въпрос. Мисля, че съдържанието е копирано от интернет, а заглавието е написано от жена, която се объркала, тоест е описала себе си. Защото в мн.ч. пишем вампири, а в ед. ч. – вампир. Основното значение на думата е приказно същество – мъртвец, който нощем излиза от гроба и пие кръвта на спящи хора. Внимавайте :)

бонче
бонче
26.01.2021 20:14 20:14

Коментарите са, за да могат да се изразяват мнения. Хора разни, идеали разни! Едни одобряват, други не – демокрация! Но ако някой се разпознава във всеки коментар – очевидно не е наред с главата! А още по-ненормално да се заплашва без конкретна причина!

Анонимен
Анонимен
27.01.2021 21:12 21:12

След като РУО позволява директорките на училища да си правят каквото си знаят – решението е само едно! Мандатност на директорските постове по училищата и детските градини! Мандатност на самите екс перти от РУО и налалника на РУО! В Хасково са най-големите простотии и неадекватни нареждания в образованието!

Аби
Аби
30.01.2021 15:39 15:39

Госпожата с реторичните въпроси – намирисваш на една „учителка“ по български, дето е първа дружка на великата си директорка! Толкова разбираш и от български, ама от интриги, подлизурство и дупедавство – много разбираш! Ако не са ти познанствата и мазната уста – нито за знания и качества щяха да те назначат, нито мъж щяха да ти намерят, нито тебе щяха за човек да броят! Да знаеш – с мазане и лизане, като тия с които се сдружи е до време. След тебе друга по-баш подмазвачка ще дойде, пък и мъжлето ти не винаги ще е интересно и споделено – то от много работи зависи. Ама да знаеш – с психически неустойчиви и ненормални личности, както и озлобени от критиката лелки – приятелство и разбиране няма. Днес ти се усмихват – утре ще те изонят като много други случило им се това!

те тва е истината
те тва е истината
31.01.2021 20:34 20:34

Когато си некадърен, си некадърен във всичко – много интересно кой се засегна от това! Ама когато кънти на кухо – с нищо не може да се напълни, още по малко с пари!

Back to top button