Хасково

Десетки паднали дървета блокираха улици и тротоари в Хасково

Множество дървета и големи клони паднаха под тежестта на мокрия сняг в Хасково.

До разчистването им улици и тротоари останаха затворени за движение. Дърво падна на тротоара на булевард „Раковски“, който беше освободен от пожарникарите. Големи клони се стовариха на улиците „Георги Кирков“ и „Панорама“, сигнализираха читатели на Haskovo.info. Огромно дърво падна и в градинката до Бизнесцентъра. Над 20 са подобните сигнали към пожарната.

Читатели на Haskovo.info сигнализираха и за паднали клони в паркчето до училище „Св. Иван Рилски“. Хората искат старите клони да бъдат премахнати, за да не пострада някое дете.

Сняг

Десетки села в областта са без ток. Заради липсата на електричество няма да учат децата в хасковското село Войводово. Децата не са могли да стигнат до училищата в няколко села в региона.

От община Димитровград съобщават, че снежната покривка там е 13 см. Без ток са селата Воден, Черногорово и улица „Патриарх Евтимий“ в грда. Паднал е и електрически стълб, който е обезопасен, а авариите се отстраняват, като продължава и снегопочистването.

Сняг

Снощи е закъсал снегорин на пътя между селата Радиево – Голямо Асеново и Малко Асеново. Изпратена е друга машина, която да изтегли закъсалия снегорин и пътят е почистен. Проблеми имало и по няколко улици в село Крепост.

Всички републикански пътища в областта са проходими при зимни условия, съобщиха сутринта от Областно пътно управление.

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button