Спорт

Борецът Георги Иванов е спортист на 2020 г. в Димитровград

Републиканският шампион по борба при мъжете и европейски вицешампион за кадети Георги Иванов е носител на приза Спортист на 2020 г. в Димитровград, съобщават от общината.

Негови подгласници са съотборниците му в клуб „Димитровград“ Таня Тенева и Микяй Наим. Те са на подготовка в Белмекен.

Борба
Георги Иванов

11 състезатели бяха отличени в детско-юношеския спорт. Тук Спортист на годината е Диана Сарафова от клуб „Младост“, следвана от Денис Наим (борба), Владимир Мандалов (борба), Александър Вакрилов („Младост“), Теодора Тодорова („Бугари“), Виктор Янков („Младост“), Теодор Иванов (карате), Рая Колева („Бугари“), Адриан Тракелов („Фаворит“) и двойката по бадминтон Жаклин Василева и Борислава Янева.

Награди
Салим Салим

Треньор на годината е Салим Салим от клуба по борба с подгласници Димитър Димов („Младост“) и Гочо Гочев („Бугари“).

„Отбор на годината“ е футболният „Димитровград – 1947“. През изтеклата година отборът има 12 поредни мача без загуба, от които 8 победи и 4 равни, като са на 4 място във временното класиране в Трета лига. Успехите идват след поемането на отбора през юни 2020 г. от треньора Тодор Манев и помощникът му Деян Динев.

Награди
Петър Ташев

Награда за „Дългогодишен принос в областта на спорта“ бе присъдена на Петър Ташев за издигане и развитие на волейболния спорт в община Димитровград. Повече от 30 години Петър Ташев отдава на волейбола в Димитровград. Благодарение на него се създава женският волейболен отбор в града, който стана вицешампион. Благодарение на спортната дейност на Петър Ташев се поставя и началото на детско-юношестката школа по волейбол в града.

Наградите връчиха кметът Иво Димов и председателят на комисията по образование, младеж и спорт в общинския съвет Тодор Тодоров. Това стана при спазване на противоепидемичните мерки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button