Регион

Подменят двата асансьора на болницата в Харманли

Предстои подмяна на уредбата на болничен и пътнически асансьор в МБАЛ – Харманли.

Инициативата вече е одобрена от Управителния съвет на проект „Красива България“ на Министерство на труда и социалната политика. Предложението е направено от община Харманли. Финансирането ще спомогне за подобряване на условията в здравното заведение, ще създаде улеснения за медици и пациенти.

Харманлийската болница е една от най-старите в страната, припомня Haskovo.info. Тя обслужва населението и на съседни общини.

53 проектни предложения са одобрени за финансиране през тази година по „Красива България“. С реализирането им ще се обновят и ремонтират детски ясли и градини, училища, административни сгради, здравни, спортни и социални обекти, културни домове и читалища.

Общата стойност на класираните проекти е 11,9 млн. лв. От тях 5 млн. лв. са осигурени по „Красива България“, а останалата част е съфинансиране от бенефициентите. Едно от изискванията е при реализацията да бъдат наемани безработни, регистрирани в бюрата по труда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button