Спорт

Григор продължава напред в Мелбърн, посвети победата си на Хасково

Григор Димитров изигра втори силен мач на Australian Open и след нова трисетова победа вече е част от третия кръг на първия за годината турнир от Големия шлем.

След успеха над Марин Чилич на старта, два дни по-късно в жертва на хасковлията се превърна представителят на домакините Алекс Болт – 7-6(1), 6-1, 6-2, съобщава TennisKafe.com.

Така след втората си победа и шест последователно спечелени геймове Григор е в трети кръг, където го чака и първи мач срещу поставен съперник. Това е Пабло Кареньо Буста, който победи по-рано днес Иржи Весели след 6-3, 7-6(3), 2-6, 6-4.

Григор Димитров посвети победата си над Алекс Болт на родния град Хасково. Ракета №1 на България направи това, написвайки Хасково и сърце към него на камерата, която традиционно подписват победителите на големите кортове в Мелбърн.

Григор Димитров

В интервюто си на корта световният №21 не пропусна и да благодари на огромната подкрепа от българските фенове по трибуните, които отново са го накарали да се чувства „у дома далеч от вкъщи“. „Радвам се да мина през този кръг, никога не е лесно, особено когато играеш срещу представител на домакините. Насладих се на мача, радвам се, че получавам нова възможност за изява. Винаги е специално, когато се чувстваш у дома далеч от вкъщи. Като видя фглага винаги се чувствам горд българин. За мен е чест, благодаря за тази възможност“, каза Димитров.

Григор Димитров

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button