Хасково

Партиите на консултации за състава на СИК-овете, РИК разпредели местата в секциите

Консултации за определяне съставите на Секционните избирателни комисии в община Хасково ще се проведат на 22 февруари от 15 часа в залата на втория етаж в кметството, съобщават от общината.

Поканени са парламентарно представените партии и коалиции, както и тези с членове в Европейския парламент. В консултациите може да участват и други партии и коалиции.

Междувременно на последното си заседание Районната избирателна комисия в Хасково определи секциите с над 500 избиратели да имат по 9 членове, а тези с до 500 избиратели – по 7 членове.

РИК вече разпредели местата в СИК между партиите и коалициите на територията на община Хасково. ГЕРБ ще имат 450 членове, „БСП за България“ – 331, ДПС, „Воля“ и „Обединени патриоти“ – по 149, както и „Демократична България – Обединение“ – 25 членове.

Разпределено е и ръководството (председател, зам.-председател, секретар) в СИК. ГЕРБ и БСП ще имат по 149 в ръководството, ДПС – 64, „Обединени патриоти“ – 54, „Воля“ – 31, а „Демократична България – Обединение“ няма да има представители в ръководството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button