Хасково

Финансират 22 екоинициативи в Хасковско

Геометрични фигури от цветя ще разкрасят двора на ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково.

Финансирането е осигурено от Националната кампания „Чиста околна среда – 2021“, организирана от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите.

Безвъзмездна помощ получава и инициативата „На училище в природата“ на ОУ „Христо Ботев“ в село Войводово. Класирани са също предложенията на детските градини „Звънче“, „Ян Бибиян“ и „Осми март“ в Хасково за оформяне на зелени зони за игра и екологични занимания. В община Хасково средства за озеленяване получават и селата Мандра, Зорница и Долно Големанци.

Националната кампания финансира още възстановяването на парк в Маджарово, „Урок на открито“ в село Крепост, озеленяване и монтиране на съоръжения за игра в харманлийската детска градина „Ален мак“, зелено кътче за децата в ивайловградското село Железино и други инициативи в общините Димитровград, Свиленград, Любимец Харманли, Симеоновград, Тополовград Минерални бани, Стамболово.

Общините и кметствата получават до 10 000 лв., а училищата и детските гранидини – до 5 000 лв. Екоинициативите с осигурени средства в област Хасково са 22. Сред тях са 3 проекта на детски градини в община Димитровград. Ще се оформя и благоустроява зона за екозанимания с деца и кът за игра в двора на детска градина №4 център „Пролет“, инициативата „Играя и уча за природата“ ще се проведе в детска градина №3, а летни забавления ще има в детска градина „Райна Княгиня“, допълват от кметството.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МАРИЯ
МАРИЯ
02.03.2021 14:09 14:09

A ЗАЩО СНИМКАТА КЪМ СТАТИЯТА Е НА ДГ “ ИГЛИКА“ 17 ?

Back to top button