Избори 2021

Основен приоритет на ВМРО: 2 500 лева средна заплата и 700 лева минимална пенсия

ВМРО-БНД има като основен приоритет в следващите четири години средната заплата да се повиши до 2 500 лева, а минималната пенсия до 700. Това заяви при представянето на листата с кандидати за народни представители в Хасково водачът й Александър Сабанов.

ВМРО
Александър Сабанов

През последните 4 години успяхме да вдигнем нивото на пенсиите в България и в момента средната е 416 лева, посочи Сабанов, който и досега беше депутат. Изпълнили сме 90% от обещанията, дадени през 2017 години, но има и още много за вършене, допълни той и посочи, че ВМРО е единствената партия от патриотичния сектор с шансове за представителство в следващия парламент. Една от основните цели на партията е да не допусне ДПС в управлението на страната.

Освен в Хасково Сабанов води листата на ВМРО и в родния си град Силистра. Бях изпратен тук, защото в региона има сериозен натиск върху хората. Всеки от нашата листа има шанс да бъде в следващия парламент и да работи, каза още водачът на листата на ВМРО.

ВМРО
Евгения Калканджиева

Сред основните задачи пред бъдещите депутати от партията ще бъдат развитието на бизнеса, на туризма, разкриването на работни места, сигурността на хората и защитата на българските интереси. Доходите на хората трябва да нараснат и затова на инвеститорите в определени региони трябва да се помага чрез облекчения, а държавата трябва да направи всичко възможно бизнесът да излезе на светло, допълниха от партията и посочиха като пример ресторантьорският бранш, където заради укрити доходи не всички са успели да получат помощ от държавата по време на пандемията.

На последното място в листата на ВМРО е поставена бившата мис България Евгения Калканджиева. Тя е представител на партия „Средна европейска класа“. Аз нямам болни амции, определено има още какво да уча и не бързам да влизам в сериозната политика, но такъв е пътят, каза Калканджиева. Тя посочи, че основната й мотивация за участие в изборите е развитието на бизнеса. Аз съм привърженик на българското и искам нашият бизнес и нашето производство да върви нагоре, допълни бившата мис България.

ВМРО е с номер 1 в бюлетината за изборите на 4 април.

Ето и пълната листа на ВМРО за Хасково за Избори 2021:

1. Александър Сабанов – Силистра, депутат, заместник-председател на Бюджетната комисия

2. Силвия Стаматова – Маркова – Хасково, адвокат

3. Антон Иванов – Харманли, общински съветник

4. Недялка Иванова – Хасково, учител

5. Антония Радева – Димитровград, ветеринарен лекар

6. Живко Проданов – Свиленград

7. Митко Батчев – Тополовград

8. Васил Русев – Хасково

9. Петър Василев – Хасково

10. Ростислава Жекова – Хасково

11. Евгения Калканджиева – Манова – София

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button