Хасково

Трима учители и медицинска сестра са сред новозаразените с коронавирус в Хасковско

Трима учители и медицинска сестра в МБАЛ – Хасково са сред новите 14 случая на коронавирус в Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб.

Заразен е учител в хасковското ОУ „Свети Климент Охридски“ и под карантина ще бъдат поставени ученици от VI А и VI Б клас. Положителен е учител от ЦСОП „Стефан Василев“ в Свиленград, като под карантина ще бъдат поставени четирима ученици от XI клас. Инфектиран е и учител от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Тополовград и под карантина ще бъдат поставени ученици от IV A и IV Б клас.

10 от новите случаи са в община Хасково, 2 са в Димитровград и по 1 в Харманли и Стамболово. Починал е мъж на 63 години от община Харманли, диагностициран на 7 март. Поставени са 45 дози ваксина.

5 991 са потвърдените случаи на заразата в Хасковска област от началото на пандемията. Хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 209. В МБАЛ – Хасково са настанени 82, МБАЛ – Димитровград – 19, МБАЛ – Харманли – 22, МБАЛ – Свиленград – 37, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково – 14, МБАЛ – Хигия – 8, в болници извън областта – 27. На домашно лечение са 1 164 души, починали са 367, а оздравелите са 4 251.

497 са новозаразените в страната при направени 2 971 теста. 21 са починали, а оздравелите са 385. 5 776 са настанени в болница, като 456 са в интензивни отделения. Поставени са 1 513 дози ваксина.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button