Регион

Откриха рекордно количество недекларирана валута в шофьорската кабина на камион

Рекордно количество недекларирана валута за последните 5 г. е открита при проверка на турски товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от прокуратурата.

Камионът е превозвал групажна стока от Германия и Англия за Турция, а 40-годишният турски шофьор не е декларирал, че пренася валута. По метода „анализ на риска“ митничарите са започнали проверка на товарния автомобил. В седалката в шофьорската кабина са намерени 91 000 паунда, а в арматурното табло още 287 080 паунда. Общата сума е 378 080 паунда, което е около 858 919 лв. Повечето банкнотите са с номинал от 10 и 20 паунда.

Шофьорът е заявил, че парите са негови. Тепърва ще се изяснява произходът на средствата. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан до 72 часа. Ако бъде признат за виновен го грозят до 5 г. затвор и глоба до 1/5 от паричната сума.

Валута

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button