Хасково

Върнаха членове на секции с висока температура в Хасково

Изборният ден във всички 491 секции в Хасковска област е открит, съобщиха от Районната избирателна комисия.

Противоепидемично мерят температурата на членовете на СИК

Заради пандемията всички членове на секционни избирателни комисии влизаха в изборните помещения след преглед от медицинско лице. От Районната избирателна комисия съобщиха, че двама членове на СИК в Хасково са били върнати тази сутрин заради висока температура. Във всички помещения трябва да са осигурени дезинфектанти и ръкавици, както и не трябва да се допуска струпване на хора. Ако се появят повече избиратели на куп, те трябва да изчакат навън.

Хаос в секции в Езиковата гимназия в Хасково

За близо 10-минутно забавяне на началото на изборния ден в СИК 31 в хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ сигнализираха читатели на Haskovo.info. Членовете на комисията на няколко пъти връщали избирател от урната заради допуснати неточности.

В създалата се суматоха се образувала опашка и липса на дистанция между хората, се казва още в сигнала. В СИК 31 броят на гласоподавателите по списък е 690. Медицинско лице измери температурата на членовете на секциите.

Закъснения в старта на глусуването в СУ „Васил Левски“ в Хасково

Със закъснение започна изборният ден в секции в СУ „Васил Левски“, сигнализираха читатели на Haskovo.info. Проблемите бяха решени бързо, но това доведе до струпване на желаещи да гласуват малко след 7 часа.

Всички секции започнаха работа, трудности с машините

Въпреки проблемите по места, гласуването в цялата хасковска област е започнало. Проблем на места създава машинното гласуване, тъй като според читатели на Haskovo.info част от членовете на СИК не можели да обяснят правилно процедурата, а картите за гласуване нямали обозначение как да бъдат поставени.

В Дома на техниката в Хасково са разположени три секционни избирателни комисии.

Снимки: Деян Динев, Диана Николова, Георги Даскалов

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.04.2021 14:45 14:45

Народе ИЗПРАВИ се и те ще паднат сами…

Еври курорте
Еври курорте
04.04.2021 15:49 15:49
Отговор до  Анонимен

Пак говорят с лозунги ,като на Ленински съботник!
„Първенец“ в Осмата петилетка!

Back to top button