ВажноХасково

ПЪРВИ ДАННИ ОТ ВОТА: 7 партии в новия парламент, борба за второто и четвъртото място – ВИДЕО

Седем партии влизат в 45-ото Народно събрание, сочат данните от екзитполовете на социологическите агенции. Според прогнозните резултати не са сигурни второто и четвъртото място в подредбата.

Според данните на „Галъп“ ГЕРБ печели вота с 25,0%. Втора политическа сила е партия „Има такъв народ“ с 17,1%. Третото място избирателите са отредили на БСП – 16,7%. Четвърти остават „Демократична България“ с 10,5% от гласовете, а веднага след тях се нарежда ДПС с 10,2 на сто, съобщава Нова телевизия, по чиято поръчка е изготвено изследването.

Останалите формации, които преминават бариерата за влизане в парламента, са „Изправи се! Мутри вън!“ и ВМРО. Те са получили подкрепата съответно на 5,0% и 4,7% от гласоподавателите.

Според първоначалните данни на агенция „Тренд“ ГЕРБ събира 25,1%. Следва БСП с 16,5%. На трета позиция се нарежда формацията на Слави Трифонов с 16,2%. Четвърти са ДПС с 10,0 на сто. Петото място според exit poll-а е за „Демократична България“, която събира 9,4% от гласовете. Шеста и седма политическа сила са „Изправи се! Мутри вън!“ и ВМРО. Те печелят съответно 4,8% и 4,5% от гласовете. И това изследване е поръчано от Нова телевизия.

Избирателната активност е между 43 и 45 процента.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
избори 2021
избори 2021
04.04.2021 20:49 20:49

Срамен разгром за т.н. социалисти.

Back to top button