Регион

Над 300 гласуваха в подвижните секции, дадени на прокуратурата в Баните

308 от включените в списъците за гласуване с трите подвижни кутии в Минерални бани 313 души са успели да го направят, става ясно от протоколите им в РИК – Хасково.

Те бяха дадени на прокуратурата от Районната избирателна комисия след сигнал от ГЕРБ-СДС. В него се посочваха нарушения на Изборния кодекс. Ставаше въпрос за големия брой трудно подвижни избиратели, подали заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия, които тогава бяха 336.

В сигнала се посочваше, че броят на заявилите гласуване с подвижна кутия е много голям в сравнение с предишни години и е почти 10% от всички избиратели. Прокуратурата трябва да провери автентичността на заявленията и до колко те са основателни.

Отделно от това представители на РИК изразиха съмнение, че е възможно толкова много хора да успеят да гласуват в подвижни кутии, тъй като чисто физически времето за това не би стигнало. От протоколите обаче става ясно, че това се е случило. Над 90% от избирателите по списък в подвижните секции са гласували. По-голямата част от вота е за ДПС – от 308 гласували партията са избрали 289.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Делян Добревия
Делян Добревия
07.04.2021 8:26 8:26

ГЕРБ-ДПС Минерални Бани победа за винаги.
ДПС – 300 гласа
ГЕРБ – 8 гласа
Благодаря на Хасковската Околийска Прокуратура ! Иване наздраве, нашо момче си , държиш чадъра здраво , кога ще дойдеш да се напием при бат Тенчо!

Back to top button