Хасково

Половината легла в МБАЛ – Хасково вече са за COVID-пациенти, почетоха починалите медици – ВИДЕО

Близо половината легла в МБАЛ – Хасково вече са за пациенти с COVID-19. Те са 150 и са разпределени в три сектора. Така болницата е на своя предел, заяви изпълнителният директор д-р Георги Гелов.

На професионалния си празник медиците се събраха пред болницата и с минута мълчание и включени сирени на линейки почетоха паметта на своите колеги, загубили битката с COVID-19. Сред тях са д-р Надежда Стайкова и д-р Живко Атанасов.

Болница

Д-р Гелов каза, че засега няма проблем с кадрите, но броят на болните при третата вълна е много голям и все още не спада. Почти не остават свободни легла, защото на мястото на изписаните всеки ден се приемат по 10 – 20 новозаболели. Продължава разширяването на кислородната инсталация на болницата, която също е на своя предел.

Началникът на Инфекциозно отделение д-р Красимира Кинова каза, че вече всичкии са много изморени, но трябва да издържат. „Крепи ни надеждата, че ще дойдат по-светли дни, но засега положението продължава да бъде тежко“, допълни специалистът.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
07.04.2021 15:44 15:44

Лекари бъдете!

НЕ
НЕ
07.04.2021 18:35 18:35

А колко убихте?

Back to top button