Хасково

Отварят заведенията на закрито от понеделник, дискотеките – от 29 април

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения на закрито се допускат от 12 април. Това става с нова заповед на здравния министър.
Капацитетът им трябва да е от 50%, а работното им време ще е от 6 до 23 часа.

От 29 април посещенията в дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета им.

От 16 април са разрешени посещенията в игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им.

Отново от 16 април отпадат и ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове.

Както Haskovo.info писа, от понеделник присъствено ще учат децата от 1 до 4 клас, както и учениците от 5 до 12 клас, обучавани в слети паралелки и в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището.

От 12 до 23 април присъствено ще се обучават учениците от 7, 8 и 10 клас, а от 26 до 29 април – учениците от 5, 9 и 12 клас. За учениците от 6 и 11 клас е заложено да се върнат в училищата от 17 май.

Допуска се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда, за деца до 4-ти клас.

Във висшите училища се допуска провеждането на: практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти, семестриални изпити с практическа част, които не могат да бъдат проведени в електронна среда; държавни изпити и защити на дипломни работи.

От 12 април се допуска провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице и използване само на седящи места (за концерти, фестивали, театри, циркови представления и други сценични прояви).

Вижте пълната заповед

 

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button