Хасково

8 000 вече декларираха доходите си в Хасковско, 87% – онлайн

8 000 души вече са декларирали доходите си за миналата година, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

След старта на услугата с предварително попълнената данъчна декларация, подадените онлайн са се увеличи до 87%. 4 800 са изпратени онлайн с ПИК, а 2 150 – с електронен подпис. За пръв път от тази година в предварително попълнените декларации влизат доходите от продажби в интернет и доходите от сделки с автомобили, които са били употребявани по-малко от 12 месеца от собственика.

Всеки трябва да провери и при необходимост да редактира или допълни данните в предварително попълнената декларация, и едва тогава да я изпрати с ПИК към приходната администрация. Така например, ако лицето е продавало в интернет употребявани лични вещи, то трябва да изтрие доходите, придобити от такива продажби, тъй като те не са облагаеми. Ако обаче става дума за лица, които са електронни търговци, техните доходи от интернет търговия се облагат с 15% данък, допълват от агенцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button