Любопитно

Родени в Разград лами се върнаха в родния зоопарк на татко си в Хасково

Две нови лами обитават хасковския зоопарк на Кенана. Те пристигат от Разград, с който Хасково има договор за размножителен заем.

Новите обитатели на зоопарка все още нямат имена. Те са родени в северния град, а бащата е с хасковски произход. Мъжката лама е дарена на зоопарка там преди 2 години. Именно заради това сега двете млади животни се връщат обратно в Хасково.

Досега в зоопарка на Кенана имаше един мъжки представител на вида. Гледачите споделят, че грижата за тези животни не е трудна. Хранят се със сено и зърно.

Въпреки че изглеждат дружелюбни, ламите понякога могат да бъдат и опасни, разказва един от хората, които се грижат за тях – Здравко Петков. Преди около година той самият е пострадал, след като лама от зоопарка го ухапала. Наложила се близо едночасова операция, а белезите още се виждат по ръката му. Той помислил, че животното смята да го наплюе и вдигнал ръка, но получил ухапване.

Все пак зад огражденията в зоопарка ламите са напълно безопасни за посетителите, както и всички останали 150 животни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button