Външни публикации

Как да изберем триколки, подходящи за бебета и деца

След няколко години удобно возене на трона в първата бебешка количка, идва време за всяко бебе да се раздели с нея. Някои мъници не са много съгласни да изгубят позицията си на обгрижвано пеленаче и не се дават толкова лесно.

Други, по най-различни причини, имат нужда от повече помощ при придвижване, включително деца, на които се налага да изминават заедно с родителите си километри на ден пеша. Трети пък бързат да се научат да карат велосипед като по-големите и нямат търпение да захвърлят четирите колела, но само в замяна на ново возило с две… или три.

Триколката е идеална за всички тези случаи. Тя може да бъде преходно превозно средство за малкото, докато се научи да върви само на по-дълги разстояния. Същевременно, за по-активните деца тя представлява още един алтернативен метод на придвижване, защото както знаем, енергичните деца се нуждаят от повече разнообразие.

Триколки

  • С или без възможност за родителски контрол

Разбира се, това най-вече зависи от възрастта на малкото и уменията му за самостоятелно придвижване. Някои триколки могат да бъдат ползвани и по двата начина.

  • Комбинирана триколка

За активните родители и деца най-подходящи са мултифункционалните принадлежности.

Триколки

Ако, например, малкото тепърва прохожда в началото на лятото, имайте предвид, че до края на есента то ще направи много стъпки напред в развитието си. Крайно време е да престанете да го възприемате като бебе и да помислите за неговите нужди като прохождащо дете.

Перфектният избор за случая е комбо количка, която може да се превърне в триколка. Подобни модели са идеални за момичета и момчета между 10 и 18 месеца.

Ако пък на прага на летния сезон малчуганът ви е между 18 и 24-месечна възраст, ще има нужда да разгледате широка гама от триколки за деца и бебета във вариант за по-напреднали шофьори. Не рискувайте да подцените детето и да му вземете прекалено бебешко превозно средство.

В този период децата израстват много бързо. Мислете също и с перспектива за следващото лято – със сигурност дори и сега да не се престраши, на следващата година ще може отново да използва играчката си.

Триколки

  • Материали

 Рамката на триколката се изработва от метал, често алуминий, но по-качествените – и естествено по-скъпи – модели, са направени от стомана. За гумите на возилото се използва най-микропореста EVA пяна . 

  • Аксесоари и екстри

Триколката обикновено има някои задължителни принадлежности, които обикновено са вградени. Такива са, например, сенникът. Добре е той да има така наречения визьор – прозорче в сенника, което е препоръчително да има регулация – възможност за отваряне и затваряне.

Всяка триколка задължително има обезопасителна система. Нашата препоръка е да изберете колани с петточково закопчаване. Те ще осигурят на детето ви безопасност при каране. Поставката за чаша или шише също е важен атрибут на возилото. При някои триколки има възможност за ротация на седалката.

Тъй като вашето слънчице расте с всеки изминал ден, добре е самото кормило на триколката да има възможност за регулиране на височината.

В допълнение е възможно да изберете триколка със звукова сигнализация, фарове и др.

Триколката е от най-сигурните превозни средства. Не случайно тя е първото колело, на което качваме децата си, едва проходили. Когато купувате триколка, все пак най-добре е да снабдите детето и с допълнителни предпазни средства като каска, наколенки и налакътници. Така то ще се чувства истински екипирано и дори ще се гордее с новото си амплоа на самостоятелен водач.

Триколките с подвижна тапицерия са добра идея, тъй като през този етап от развитието си малчуганите са доста склонни да се цапат. Чудесно ще е, ако имате възможност да я свалите и изперете в пералнята. Така тя ще бъде като нова по-дълго време.

Kidso.bg е порталът за бебешки и детски стоки от А до Я за всяка възраст, предпочитания и вкус.

Back to top button