Любопитно

Стягат двудневен национален събор „Китна Тракия“ на „Кенана“

Националният събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ ще се проведе на 15 и 16 май в парк „Кенана“, съобщават от община Хасково.

Първият ден ще бъде за самодейните творци и ще има конкурсен характер. Участниците са разделени в 5 категории: певчески групи, танцови групи, ансмбли, индивидуални изпълнители и народни обичаи. Те ще се оценяват от жури от фолклористи, етнографи и хореографи. Във всяка категория община Хасково присъжда златно, сребърно и бронзово отличие, както и грамоти за първо, второ и трето място. Всички участници получават грамоти.

Участието в националния събор ще бъде зачетено и за явяване на етап от VI Национален преглед на фолклорните ансамбли от Националната секция за България на CIOFF. Заявките за участие се приемат в общината.

Вторият ден на „Китна Тракия“ ще бъде за изпълненията на професионални ансамбли за народни песни и танци, детски групи и музиканти. Ще бъде поставен акцент върху традиционното тракийско народно творчество и местни обичаи.

Ако епидемичната обстановка се влоши до 10 дни преди събитието организаторите ще променят датите на събора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.04.2021 20:10 20:10

Пир по време на чума, малко да разпуснат мерките и се юрват като овце

Back to top button