Хасково

Отвориха първите магазини в хасковския ЦУМ, разрешени са и казината

От днес със заповед на здравния министър се възобновява работата на търговските центрове и МОЛ-овете. Това става при спазване на противоепидемичните мерки.

Търговските обекти в хасковския ЦУМ бяха затворени в края на февруари. Тази сутрин първите магазини отново отвориха и се радват на клиенти. Търговците се надяват постепенно работата им да се нормализира.

От 16 април са разрешени посещенията в игралните зали и казината. Работата ще е при използване на не повече от 50% от капацитета им.

От 29 април се очаква да отворят дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове. Те отново ще трябва да работят на 50% от капацитета си.

По-късно днес здравният министър издаде заповед за облекчаване на противоепидемичните мерки. От 19 април посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала.

Допуска се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от участниците.

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията. Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

До 27 април преустановени остават груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.

Вижте новата заповед

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Райна
Райна
16.04.2021 11:52 11:52

Говорим едно, правим друго! Да ви имам и морала.

: )
: )
16.04.2021 17:16 17:16
Отговор до  Райна

Гербаджийски морал.

Back to top button