Спорт

Васил Ривов с четвърта поредна титла от държавното първенство по карате

Хасковлията Васил Ривов за четвърта поредна година спечели златния медал на държавното първенство по олимпийско карате в София, съобщават от клуб „Вадо-рю“.

Той триумфира на кумите при мъжете в категория до 67 кг., като във финала победи Евгени Йорданов от Плевен с 10:1. Васил е най-резултатният състезател в първенството, като допусна да му отбележат само 1 т.

Още двама състезатели на хасковския клуб спечелиха медали на първенството. Моника Николова завоюва сребро в категория кумите момичета 2009 г. +50 кг., а Стилиян Язаджиев спечели бронз в категория кумите момчета 2010 г. +50 кг.

Карате

Треньорската комисия на Българска национална федерация по карате определи и състава за предстоящото Европейско първенство за мъже и жени в Порич, Хърватия на 19 – 23 май. На европейското Хасково ще бъде представен от Васил Ривов в категория кумите мъже до 67 кг., който след приключване на държавното първенство потегли за Италия, където се готви от 4 месеца и ще продължи своята професионална подготовка.

В сложната епидемична обстановка висока оценка на първенството са заслужили 27-те рефери и съдии от България и шестимата световни рефери, които под ръководството на председателя на реферската комисия на Българска национална федерация по карате д-р инж. Георги Ривов за два дни на 4 татамита са провели безупречно и без съществени контузии над 900 срещи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button