Любопитно

Наградиха най-добрите от конкурса „С очите си видях бедата“ в Минерални бани

Наградиха най-добрите млади художници от общинския кръг на Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ в Минерални бани, съобщават от кметството.

Участниците тази година бяха само от Втора възрастова група от 11 до 13 години, като бяха присъдени две първи места. Те са за рисунките на Есма Реджеб от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Минерални бани и за Наз Кадир от СУ „Христо Ботев“ в село Караманци.

Есма се нареди на първо място с рисунката „Огнеборец“, а наравно до нея застана Наз със своята рисунка на земетресение, наречена „Ужасът в очите ни“. Трите втори места са за Еля Мюмюн за рисунката „Прегръдка в лапите на пожара“, Ниляй Ахмед за „Пожар в Австралия“ и Суде Бехайдин с неговото „Цунами“. На трето място са Ипек Неджби с рисунката „В схватка с огъня“, Селинай Бекир – „Да бягаш от пожар“ и Есма Реджеб за „Огнена стихия“. Всички тези деца се класират за участие в областния кръг на конкурса „С очите си видях бедата“.

Две поощрителни награди от община Минерални бани се присъждат на Неврие Исмаил за рисунката „Оказана помощ“ и на Айли Айдън за „Пожарникари помагат“.

Рисунки

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button