Регион

Пускат моста между Димитровград и „Марийно“ през юли

През юли се очаква да приключи ремонтът на моста над река Марица към кв. „Марийно“ в Димитровград. Това заяви днес кметът Иво Димов като уточни, че все пак срокът е условен и зависи от атмосферните условия.

„Въпреки че се създават много неудобства за гражданите, важно е съоръжението да бъде изпълнено качествено“, коментира Димов. Той уточни, че досега заради атмосферните условия работата е спирана два пъти, но отново е възстановена.

Мост

Ремонтът започна в края на миналата година, когато нивото на река Марица беше най-ниско и позволяваше работа по укрепване на основите на колоните, каза още градоначалникът. С изключение на една, те вече са укрепени и започва работата по горната част на моста.

Мост

Следва полагането на карбонови материали за допълнително усилване, което изисква температури над 20 градуса в няколко последователни дни. След това ще се положи асфалтът, ще се направят тротоарите, парапетите, поясниха строителите.

Haskovo.info припомня, че състоянието на моста бе определено като предаварийно и за ремонта му бяха отпуснати близо 2 милиона лева.

Мост

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тилю хлебаря
Тилю хлебаря
27.04.2021 21:35 21:35

Като гледам първата снимка с гредата – личи качеството…
Помним какво каза кметът за ремонтирания път към Симеоновград, дали е минавал да види какви пукнатини и дупки зейнаха???
А какво се случва с моста край Нови рудници, че доста коли се потрошиха по този обход през Гвардията????

Анонимен
Анонимен
28.04.2021 17:11 17:11

Защо през юли? По договор от 30.09.2020 изпълнителят „Еко Традекс Груп“ АД е трябвало да извърши ремонта за 100 дни.

Върбица
Върбица
28.04.2021 17:26 17:26

А Хасково-Пловдив кога? Или областната пак е хвърляла предизборни обещания.

Back to top button