Хасково

Подменят опасни улични стълбове по сигнали на хасковлии

Започнала е подмяна на опасни улични стълбове в Хасково. Тя се извършва по график, който е съставен по сигнали на жителите на града.

Обикновено става въпрос за амортизирани във времето или повредени при инциденти стълбове. Именно такъв беше подменен днес на кръстовището на улиците „Петко Славейков“ и „Алеко Константинов“. Стълбът беше разбит в основата си, най-вече при удари от автомобили, тъй като на кръстовището е имало няколко катастрофи през последните години. На метри от него по-рано е подменен и друг стълб.

Стълбове

Преди подмяната на стълбовете фирмите, които имат разположени паяжини от кабели по тях ги свалят, а след това отново ги слагат. На мястото на старите стоманобетонни стълбове се слагат нови метални от частна фирма, с която е сключен договор, а в работата участва и общинското предприятие „Екопрогрес“. От началото на годината са сменени повече 10 стълба в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
В
В
28.04.2021 15:27 15:27

Къде трябва да подаваме сигнал за наклонен стълб?

Гражданин
Гражданин
28.04.2021 18:02 18:02
Отговор до  В

На Петър Берковски 12 също има стълб с голяма дупка в него и се виждат арматурите. Трябва да се замени незабавно

Стоименов
Стоименов
29.04.2021 9:31 9:31
Отговор до  В

Стълба на кръстовището на ул. „Днепър“ и „Деде Агач“ е силно наклонен от поне двадесетина години, но никой не обръща внимание… Трябва ли да падне върху някого, за да се самосезират отговорните органи?

Пешеходец
Пешеходец
28.04.2021 18:29 18:29

Славянска 47 арматурата стърчи !

Back to top button