Хасково

Нови кислородни концентратори и пулсоксиметри за медиците в Хасково

Нова медицинска апаратура за медиците в Хасково получи днес Регионалната здравна инспекция в Хасково. Те бяха доставени по обяд с пожарна и полиция.

МБАЛ – Хасково ще получи 4 кислородни концентратора, които ще се ползват там, където няма кислородна инсталация, обясни пред Haskovo.info директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова.

80 пулсоксиметъра ще бъдат предоставени на Спешна помощ в Хасково. Те се ползват за измерване на пулса и нивото на кислород в кръвта. Днешната пратка включва и еднократни гащеризони и хирургични маски, както и маски висок клас за медиците в областта.

От РЗИ допълниха, че в момента имат достатъчни количества от ваксината на Пфайзер – Байонтех, която ще бъде ползвана за „зелени коридори“, които започват да функционират от събота, 1 май по график.

Вижте графика за ваксинации по време на празниците

 

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button