Хасково

Многократни призиви за дистанция след изнасянето на Плащеницата в Хасково

Десетки миряни се струпаха пред Плащеницата на Разпети петък в хасковската църква „Успение на Св. Богородица“.

Отец Йордан на няколко пъти призоваваше вярващите да спазват дистанция заради пандемията. Чуха се и предупреждения, че ще бъде извикана полиция. В крайна сметка хората се разредиха.

Църква

Плащеницата се изнася за поклонение само на този ден от годината. Всички минават за здраве под светинята. Служител на църквата често извършваше дезинфекция.

Haskovo.info припомня, че минанала година заради коронавируса Плащеницата беше заградена с лента и не се минаваше под нея.

Разпети петък е денят, в който е разпнат Божият син Исус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството. На Велики петък Исус е погребан в каменен саркофаг в пещера, пред която поставят стража и огромен камък на входа.

На този ден от Страстната седмица постът е строг. Светата плащеница е изложена за поклонение в храмовете до вечерта, когато ще се извърши Опелото Христово.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
К. Манолов
К. Манолов
30.04.2021 14:38 14:38

Няма дистанция от 1,5м.Дори в църквата не се спазват мерките !

Back to top button