Спорт

Сестри Стоеви спечелиха втора европейска титла

Хасковлийките Габриела и Стефани Стоеви станаха европейски шампионки на двойки жени по бадминтон за втори път в кариерата си.

Сестрите, които бяха номер 1 в схемата, спечелиха финала в Киев, Украйна срещу поставените под номер 2 Клоуи Бърч и Лорън Смит от Англия с 21:14, 21:19. Те завършиха турнира без нито един загубен гейм.

В първия гейм българките изпитаха трудности и британките натрупаха аванс от 4-5 точки. Последваха много силни минути за сестрите, които освен, че обърнаха резултата в частта, но и я спечелиха на 14 точки. Втората част беше по-равностойна, като съперничките разменяха лидерството. Стигна се до решителните последни точки, в което Габи и Стефани показа по-здрави нерви и спечелиха европейската титла след успех на 19 точки, предава dsport.bg.

Това е втора европейска титла за българките след първенството в Испания през 2018 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.05.2021 18:21 18:21

Браво! Страхотен великденски подарък!
Живи и здрави сестри Стоеви.

Back to top button