Хасково

Плащат по 10 лв. дневно на безработни да се обучават в Хасково

Безработните вече могат да се записват за обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности, съобщават от Бюрото по труда в Хасково.

40 безработни, разделени на две групи, ще се обучават за оператор на компютър, а 20 души за работници в заведения за хранене и развлечения. Те ще се обучават и за придобиване на умения за комуникация в работна среда и повишаване на личната отговорност и дисциплина чрез управление на времето.

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда и да са в някоя от групите – с регистрация повече от 6 месеца, освободени от работа заради пандемията, ниско образовани, младежи до 29 г., безработни над 50 г., обезкуражени хора.

Записването е до 17 май, като тези групи ще стартират на 21 май. По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 10 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лв. за тези, които живеят извън Хасково.

Започнало е и записване за обучение на 30 безработни за Маркетингови проучвания, на 20 души за офис-секретари и на 30 безработни за Електронна търговия. Участниците ще преминат и обучение за Дигитални умения за бизнес комуникация, Умения за работа в екип, избор на роля в екипа, съотносима с личността, Умение за управление и оценка на риска.

Тук кандидатите също трябва да са регистрирани в бюрото по труда и да са в някоя от групите – безработни с регистрация над 6 месеца, освободени заради пандемията, от неравнопоставени групи на пазара на труда, обезкуражени.

Записването е до 13 май, а курсовете ще са от 18 май до 4 август. И тук курсистите ще получат по 10 лв. на ден и транспортни разходи при необходимост.

Финансирането е от държавата, а на минимум 40% от обучените хора ще бъде предложена работа по придобитата професия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button