Любопитно

Купата на кмета от фестивала на камерния танц замина за Варна

Балерините от НУИ „Добри Христов“- Варна с ръководител Цветалина Нахабедян спечелиха Купата на кмета от Национален фестивал на камерния танц в Хасково. Варненки са с 8 наградени танца и журито и организаторите единодушно им присъдиха купата.

Първите места в народните танци спечелиха хасковският ансамбъл „Златна Тракия“ и формации от Пещера и Правец. В класическите, характерните и съвременните танци силно се представиха хасковските балети „Рона“ и „Тангра“, „Галаксико“ от Димитровград, НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас, които също за пореден път доказаха класата си при професионалистите. Награди взеха формации от Русе и Пазарджик.

Балет

Както Haskovo.info писа, традиционният фестивал беше открит в петък след едногодишно прекъсване заради пандемията. Форумът продължи два дни и в него участваха над 200 танцьори. Председател на журито е Цветанка Гергинова, а членове са Кремена Маринашка и Мирослав Димитров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button