Хасково

Вандали отново разбиха лъвски глави на паметника на Десети родопски полк

Вандали отново са разбили три от лъвските глави на паметника на Десети родопски полк зад ДНА в Хасково.

Това е станало по време на последните почивни дни около Великден и Гергьовден. Около двайсетина празнуващи са се събрали да се снимат край паметника с оръдията и след това най-вероятно под въздействието на алкохола са посегнали и на лъвските глави, разказаха пред Haskovo.info охранители на обекта.

 

От община Хасково коментираха пред Haskovo.info, че са получили сигнал от охранителната фирма и в момента се издирват извършителите на вандалския акт. Ако те не бъдат установени, лъвските глави ще бъдат възстановени за сметка на охранителната фирма, както е по договор.

Haskovo.info припомня, че през октомври 2017 г. вандали разбиха всичките осем лъвски глави. Те бяха възстановени през пролетта на 2018 г. за сметка на охранителната фирма.

Паметникът беше обновен през 2013 година за честването на 100-годишнината от Одринската епопея. Оригиналът е издигнат от войници и офицери през 1925 г.

Паметник

Междувременно и днес младежи и възрастна жена товареха след обяд в две каруци тухли от порутените бивши военни сгради наоколо. Те заявиха, че им било разрешено да го правят, но не казаха от кого.

Паметник

В началото на февруари тази година тежка техника започна разчистването на сгради и дървета на терена зад ДНА, където общината планира да изгради парк на площ от 50 декара. Вече има избран изпълнител, но работата по изграждането на парка все още не е започнала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Наблюдател
Наблюдател
11.05.2021 18:31 18:31

Когато направят парка ще е необходима охрана през 30 метра. И то не каква да е охрана ,а въоръжена охрана. Иначе няма отърване от циганите там.

Преборима
Преборима
11.05.2021 19:19 19:19

Вандали, едва ли, по-скоро мангали!

Аз
Аз
11.05.2021 20:34 20:34

Една камера до паметника и бой като ги видят на камерата.

Бачо уйчев
Бачо уйчев
12.05.2021 8:10 8:10

Тези копелета гадни трошът и коли

Back to top button