Любопитно

Куклена фиеста очаква децата на Хасково

Пет безплатни представления на Театър „Дани и Деси“ ще зарадват децата на Хасково с подкрепата на общината. На откритата сцена в Градската градина най-възторжената публика ще се срещне с образци кукленото изкуство – спектакли на високо художествено ниво, отличени с престижни награди в България и чужбина.

На 24 май, малко след химна „Върви народе възродени“, малките зрители ще гледат вечната приказка „Палечка“ на Андерсен. В следващите дни на театралния подиум ще оживеят героите от „Жабокът цар“ на Братя Грим, „Пеперудена магия“ от Мая Дългъчева, „Жабокът и чужденецът“ от именития автор и илюстратор Макс Велтхаюс, „Кратка квак история“ от Кина Къдрева. Режисьор на спектаклите е Таня Евтимова, сценография – инж. Атанас Евтимов, музика – Деси Димова. С приказната фиеста най-младата публика ще посрещне и 1 юни – Международния ден на детето.

Поради кризисната обстановка в страната децата не са се срещали с театрално изкуство почти една година и срещата им с него ще бъде особено важна и радостна, казва Таня Евтимова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.05.2021 11:25 11:25

От колко часа ще започват представленията?

Запознат
Запознат
18.05.2021 9:47 9:47

Представленията не са безплатни! Община Хасково площа за тях 6915 лева и 35 стотинки. Изключително висока цена от парите на гражданите в града.Така ще е с тази директорка на дирекция култура и образование в общината и комисията от калинки!

Back to top button