Хасково

Съветници пак срещу паркингите над реката

Сесия Да спре предстоящите нови строежи над реката искат в подписка до областния управител на Хасково Райна Йовчева общински съветници. Местните депутати сезират губернатора с мотив, че гласуваните на последната сесия решения за покриване на речното корито са незаконосъобразни. Съветникът Димитър Петков, който е сред инициаторите на подписката, отново зави, че речното корито е публична държавна собственост. С този аргумент опонентите на кмета Георги Иванов атакуваха и предишните решения за изграждане на паркинги над реката. Решенията обаче не бяха отменени.

Отстъпено право за строеж на едноетажна сграда срещу Областната полицейска дирекция и на нови три паркинга над реката срещу хотел “Даймонд” и срещу църквата “Света Богородица” гласува на последното си заседание преди лятната ваканция Общински съвет -Хасково. Освен Димитър Петков срещу новите строежи над реката са се подписали и съветниците от БСП Радан Чолаков и Петко Драганов и секретарят на СДС доктор Иван Александров,който обаче след вътрешнопартиен конфликт беше изключен от синята група и е независим местен депутат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button