Хасково

Пръскат срещу комари в края на седмицата в Хасково

Пръскане срещу комари ще се извърши в края на седмицата в Хасково, съобщават от общината.

Ще се пръска с препарата ДИМИЛИН 2 ТБ, който представлява водоразтворими таблетки за унищожаване на ларвите на насекомите и не окозва влияние на възрастните организми. Това вещество не застрашава пчелите и пчелните семейства от отравяне и е напълно безвредно за земноводни и риби.

Пръскането ще се извършва върху заблатени територии – малки водоеми и напоителни съоръжения, намиращи се в покрайнините на града. На обработка подлежат 12 безоточни микроязовира и два основни напоителни канала, преминаващи през вилна зона Кенана и северно от жп гара Хасково.

Успоредно с тези дейности предстои провеждане и на периодични обработки срещу възрастни форми на комарите и други насекоми. За тях ще бъдат употребени биоциди, включени в списъка с разрешените за употреба в България биоцидни препарати. Периодът на действие на тези препарати е 24 часа.

За периода на действие на препаратите е препоръчително пчеларите да ограничат пчелите от паша. Обработката на терените ще се извърши по график. На 21 май ще се пръска в парк „Кенана“, на 22 май – в парк „Ямача“, а на 23 май – по река Хасковска и реката по булевард „Илинден“.

Пръскането ще се извърши от лицензирана фирма, а контролът ще е на общинския отдел „Екология“, допълват от кметството.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button