Регион

Гръцките власти отвориха Маказа за туристи

Преминаването на леки автомобили и автобуси през ГКПП „Маказа“ – „Нимфея“ се възстановява от днес, съобщават от Гранична полиция.

През пункта в двете посоки се пропускат автомобили до 3.5 тона само от 7 до 23 часа. Всички влизащи в Гърция трябва да имат предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код.

Туристите трябва да представят отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция или сертификат за ваксинация срещу COVID-19, направена преди не по-малко от 14 дни. Необходимо е сертификатът да е на английски език, да е издаден от оторизирана медицинска служба, да съдържа данни за датите на поставяне на ваксините и вида им.

Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.

Както Haskovo.info писа, на 14 май гръцките власти отвориха за туристи и ГКПП „Капитан Петко войвода“ край Свиленград. През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ все още не се пропускат превозни средства.

Настоящите мерки ще важат до 31 май.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button