Любопитно

Изкупиха творбите на хасковска художничка от изложба в София

Хасковлийката Ваня Ривова показа уникална техника в последната изложба „1050°С“.

Тя представи керамичната си пластика „Acid Woman“ и керамични маски показващи различни емоционални състояния. За пръв път на изложба на керамика Ваня представи работа, която комбинира традиционна керамика в японски стил с 3D принтирана форма. Това е началото на нещо ново, която тя планува да развие в дипломната си работа.

Изложба

Ваня Ривова е бивша възпитаничка на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и школа „Колорит“, като в момента е последна година студент в НБУ, специалност „Керамика, порцелан и дигитални форми“.

На изложбата работите й бяха забелязани от много инвеститори и колекционери от България и чужбина. Днес с края на „1050°С“ всички пластики на Ваня бяха изкупени. Това е първата толкова силна изложба на НБУ, в която студентите успяват да продадат голяма част от творбите си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
сИс
сИс
22.05.2021 22:18 22:18

БРАВО ! Ваня, не ви познавам лично, но искрено ви поздравявам ! Успех !

GG
GG
24.05.2021 1:43 1:43

Уникална е творбата. Адмирации 👏

Back to top button