Регион

Откриха контрабандно злато и цигари на Капитан Андреево

Контрабандни златни накити и цигари са открити при проверки на ГКПП „Капитан Андреево“.

Златните накити са намерени на 24 май в двама мъже, които пътували с лек автомобил Фолксваген. Те пренасяли от Турция в България общо 220 златни накити – пръстени, гривни, синджири, медальони, обици, всички от 14-каратово злато с общо тегло 1682 грама. Стойността на златото е 134 560 лв.

На двамата е наложена парична гаранция в размер на по 2 000 лв. и забрана да напускат страната, съобщават от прокуратурата.

При пет проверки на пункта са открити и над 1 600 кутии контрабандни цигари в тайници на камиони, влизащи в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“. При един от случаите камион е превозвал стока от Турция през България за Норвегия. На пункта е селектиран за щателна митническа проверка, извършена включително със специализирана рентгенова апаратура. При пролъчването митничарите установили подозрителни плътности в шофьорската кабина и резервната гума. След демонтаж на гумата и във фабрична кухина на шофьорската кабина са укрити 900 кутии цигари без акцизен бандерол.

При други четири проверки през последните дни в товарни автомобили също с турска регистрация, превозващи стоки за страни от Западна Европа, са открити общо 729 кутии цигари без акцизен бандерол, укрити в тайници на шофьорските кабини.

За първите две седмици на месец май митничарите са задържали 13 341 кутии безакцизни цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button