Любопитно

За 1 юни: 70-годишнина на детска градина, празник в центъра и акция „Жълти стотинки“

70-годишнина празнува хасковската детска градина „Зорница“ с директор Галя Милкова. Вчера концертът беше в сграда „Зорница“, а на Деня на детето в сграда „Незабравка“.

Децата се представиха с пъстър концерт, имаше и торта. Мотото на празника е „70 г. традиции и бъдеще“. От ръководството на детската градина поздравиха екипа, който се грижи за 281 деца.

Празник

Преди обяд на площад „Свобода“ започна „Весел празник с Янко и Сиса“. За децата имаше много танци, песни и изненади. Цял ден пред областна администрация се провежда акцията „Жълти стотинки“ под мотото „Деца помагат на деца“. Средствата, които ще бъдат събрани чрез националната кампания през 2021 г., ще бъдат дарени за закупуването на апаратура за отделението по неонатология в МБАЛ – Шумен.

Празник

Театър „Дани и Деси“ представи спектакъла „Пеперудена магия“ за Деня на детето в Градската градина. Представлението е с подкрепата на общината.

Младежкият център кани всички деца и родители на спектакъла „Петя и вълкът“ от 17:30 часа. Това е класическа детска балетна миниатюра по едноименната симфонична приказка на Сергей Прокофиев. Постановката е на Мая Габровска, а изпълнители са танцьорите от Балетна школа „Алегро“.

 

Децата в градините и яслите в община Димитровград пък получиха нови играчки. Инициативата е на кмета Иво Димов, който за девета поредна година радва малчуганите с обновяването на играчките по детските заведения за 1 юни.

От 17:30 ч. на централната градска алея ще започне общоградски празник-изненада, подготвен за децата в Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button