Любопитно

Хасковски художници на пленер в Оряхово

Известните хасковски художници Неделчо Кучков и Симеон Тодев са специално поканени да участват на пленер в град Оряхово.

Заедно със свои колеги от страната и от чужбина в продължение на седмица те ще рисуват очарованието на крайдунавския град, известен като град на художници. И тази година темата е свободна, вдъхновението на авторите идва от срещата с града, реката и хората. Сътвореното върху платната ще бъде подредено в изложба в галерия „Савчеви“, която е домакин на традиционното културно събитие.

Картини

Галерия „Савчеви“ е популярна сред ценителите с изключително богатата си колекция от картини на наши и чуждестранни художници, които са показвани в гостуващи експозиции в цяла България. Към тази колекция сега ще бъдат прибавени и платната с хасковското усещане за дунавската красота на Неделчо Кучков и Симеон Тодев. Репродукциите са дело на фотографа Янко Найденов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button