Регион

След инспекция: АПИ с критики за ремонта на магистралата край Свиленград

Ден след като ремонтът на магистралата край Свиленград започна, той отново може да бъде спрян от Агенция „Пътна инфраструктура“. Причината е, че след инспекция от новото ръководство на агенцията са установени нередности в проекта, съобщават от пресцентъра на АПИ.

Инспекцията е извършена лично от председателя на управителния съвет на агенцията Апостол Минчев. По време на проверката са констатирани неточно, некачествено и технически неудачно проектантско решение на преходите насип – мост и повреди по конструктивни елементи и откосите на мост, на който се извършват строителни работи.

От агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават, че проектантът се е държал неуважително и АПИ като възложител ще поиска извършването на независима техническа експертиза, за да бъде търсена отговорност от проектанта, включително финансова и спиране на авторските права.

От фирмата – изпълнител „АБ“ АД, която наема проектанта преди ремонтните дейности коментираха, че проектът за ремонта е одобрен предварително от АПИ. Принципът за работа при подобни обекти е следният: АПИ възлага ремонт, фирмата изпълнител избира проектант и след като проектът е готов той се предоставя за проверка от Института по пътища и мостове и след това се одобрява от Агенция „Пътна инфраструктура“, казаха от фирмата.

Haskovo.info припомня, че ремонтът на 7-километровият участък започна през есента и няколко пъти работата беше спирана от АПИ. Въпреки искането на фирмата – изпълнител ремонтът да бъде подновен още през април, това се случи едва вчера, когато жители и представители на бизнеса от Свиленград излязоха на протест с искане ремонтът да приключи.

Блокада на магистралата: Искаме край на ремонта – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button