Хасково

Поляни във вилна зона край Хасково се превръщат в сметище за автомобилни гуми

Стотици автомобилни гуми са изхвърлени върху поляни във вилна зона „Каменец“ край Хасково, сигнализираха читатели на Haskovo.info. Хората обясняват, че гумите се трупат между две вили в продължение на повече от година.

Не е ясно чия собственост е парцелът, но за да може автомобилите, превозващи гумите да минават, дори били отсечени няколко овощни дървета, казват жители на района.

След сигнал от Haskovo.info от Регионалната инспекция по околната среда и водите казаха, че ще проверят на място ситуацията и ще информират общината, за да почисти мястото. Ще се издирят и хората, които са изхвърлили гумите.

Подобни нерегламентирани сметища са изключителни опасни. Вчера пожарът в квартал „Република“, който за пореден път обгази Хасково също е бил в подобно сметище. Пожарната е успяла да го изгаси преди да стигне до близка автоморга. Проверка е извършена и от РИОСВ, които са констатирали, че там има изхвърлени гуми и хладилници. Те са дали предписание на общината, които днес са разчистили района.

Пожар

 ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.06.2021 16:48 16:48

Решението е просто. На всички гумаджийници по 10 хиляди лева глоба. Да се дебнат едни други кой е.

Хасковлийка
Хасковлийка
09.06.2021 22:22 22:22

Тия пиклеши дето дават газ шопи, мопи, денисовци и такива подобни да ги взимат и да ги пилят на полигона и готово.

Back to top button