Хасково

РИК – Хасково иска демонстрационна машина за обучение на гласоподавателите

Районната избирателна комисия в Хасково е поискала демонстрационна машина, на която гласоподавателите да могат да се обучават как ще се гласува на изборите на 11 юли. Това е станало на среща, свикана от областния управител Минко Ангелов и заместничката му Виолета Желева с институциите, отговарящи за провеждането на вота, съобщават от администрацията.

Среща избориВидяхме големи пропуски по отношение на охраната на предходните избори. Вече обсъдихме въпроса с полицията и се надявам взаимно да предприемем необходимите мерки, за да не допускаме това да се случи отново на предстоящите избори, коментира председателят на РИК Добромир Якимов. Той допълва, че не трябва да се допуска струпване в зала „Дружба“, както това се случи на изборите през април.

В РИК има помещение до заседателната зала, в което може да се постави демонстрационна машина, където всеки да получи инструкции как се работи с нея преди изборите. Информационна кампания по въпроса е поискала и заместник – областният управител Виолета Желева. Тя е на мнение, че може да има няколко демонстрационни машини, особено в двете по-големи общини Хасково и Димитровград.

РИК – Хасково разясни как се гласува с машина – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button