Хасково

След сигнал от Haskovo.info: Ремонтираха разбитите лъвски глави зад ДНА

Трите лъвски глави на паметника на Десети родопски полк зад ДНА в Хасково са ремонтирани след сигнал на Haskovo.info. Те бяха разбити през почивните дни между Великден и Гергьовден. Ремонтът е за сметка на фирмата, която охранява обекта, съобщиха за Haskovo.info от общината.

След като беше установена вандалската проява стана ясно, че група празнуващи са се събрали да се снимат край паметника с оръдията и след това най-вероятно под въздействието на алкохола са посегнали на лъвските глави.

Паметник

През октомври 2017 г. вандали пак разбиха всичките осем лъвски глави. Те бяха възстановени през пролетта на 2018 г. отново за сметка на охранителната фирма.

Паметникът беше обновен през 2013 година за честването на 100-годишнината от Одринската епопея. Оригиналът е издигнат от войници и офицери през 1925 г.

Междувременно тежка техника продължава с разчистването на сградите на терена зад ДНА, където би трябвало да бъде изграден парк на площ от 50 декара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button