Спорт

Български пилоти са сред най-бързите на 24-часовото състезание край Хасково

Родни пилоти се качиха на почетната стълбичка на второто издание на ЕКО 24 часа на България, част от Европейския картинг шампионат за издръжливост, което се проведе на картинг пистата край Хасково.

В категорията Pro до 94 кг. за втора поредна година победител е френският тим Mrk Pro, следван от сънародниците си Kart-diem Pro и швейцарците Eiriz racing. В последните два отбора има българско участие.

Картинг

В категорията Gold до 84 кг. Eiriz racing са първи, втори е българският отбор Pro Racing Team, а трети е сръбският Beokart racing. Пилотите от българския отбор коментираха след церемонията по награждаването, че състезанието е било много изтощително. Те са доволни от това, че са успели да изпреварят сърбите, което им е отнело около 8 часа.

Както Haskovo.info писа, стартът беше даден вчера на обяд, а финалът беше в 12 часа в неделя. Организаторите отчетоха успешно състезание без инциденти. В него участваха рекордните 260 пилоти от 16 нации, разпределени в 41 отбора. Отборът на звездите, сред които бяха актьорът Наум Шопов, певецът Рафи Бохосян и олимпиецът Йордан Йовчев, тази година не успя да стигне до призовата тройка.
По време на състезанието се проведе благотворителна кампания за малкия Гого от Хасково. Очаква се следващият старт да е през октомври отново в Хасково.

Рекордни 260 пилоти на 24-часовото състезание край Хасково, Наум Шопов кара на рождения си ден

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button