Хасково

82 седмокласници и 80 десетокласници не се явиха на изпитите – ОБНОВЕНА с отговори

82 седмокласници не са стигнали до изпитните зали за външното оценяване по български език и литература тази сутрин, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието в Хасково.

Общо 1 954 са седмокласниците в Хасковска област, които днес трябваше да се явят на първия от двата задължителни изпита. Един ученик е под карантина и той също се е явил на малката матура в самостоятелна стая.

 

121 са седмокласниците в хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“. Тази сутрин децата влизаха в училището с маски, като на входа им се измерваше температурата.

Изпитът е разделен на два модула – първият е с езикови и литературни задачи в рамките на 1 час, и вторият – с преразказ на непознат текст с времетраене час и половина. Изтегленият по-рано в министерството изпитен вариант е №1.

Първи изпитен вариант се падна и на матурата след 10 клас. На него по списък трябваше да се явят 1 541. 80 от тях не са се явили.

В петък е изпитът по математика за 7 и 10 клас. Срокът за обявяване на резултатите от всички изпити от националните външни оценявания е 28 юни.

Министерството на образованието публикува отговорите на изпита в 7 клас – вижте ги тук!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button