Регион

Пътниците с паспорти на „Капитан Андреево“ ще се саморегистрират на машина

Пилотен проект за автоматизирана проверка на пътниците с паспорти стартира на граничния пункт „Капитан Андреево“ на влизане от Турция в България, съобщават от Гранична полиция.

Той е част от подготовката за въвеждането на системата за вход и изход, която ще се прилага постепенно от май 2022 г. по външните граници на ЕС. Първоначално проектът ще обхване пътниците на автобусните терминали на влизане на „Капитан Андреево“ и излизане на „Калотина“.

Граница

Пътуващите с паспорти граждани на трети страни ще преминават през автоматизирана проверка на документа чрез машина за саморегистриране. След одобрение на регистрацията пътникът преминава през биометричен коридор, където се извършва идентификация в движение. Системата ще може да бъде ползвана и от граждани на Европейския съюз.

При проведените тестове е установено, че процесът отнема 2 минути на пътник. Тестването ще продължи до 15 септември, след което Европейската агенция Фронтекс, която реализира проекта, ще извърши необходимите анализи за бъдещото изграждане на системата на европейско ниво, уточняват от Гранична полиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button